петък, 29 септември 2017 г.

Информационна кампания във връзка с обсъждане на концептуален документ за развитието на професионалното образование и обучение

На 27.09.2017 г. в рамките на проект Learning by Doing се проведе информационна кампания с участието на представители на МОН, РУО Враца, директори на професионални училище, работодатели и представители на бизнеса и журналисти от областите Враца, Монтана и Видин.
Пред многобройната аудитория от името на двете партньорски организации от България, Търговско-промишлена палата – Враца и Регионално управление на образованието, Враца г-жа Галина Евденова представи актуална информация относно проекта, изпълнението на дейностите, същността на дуалното обучение, добри практики, предизвикателствата и проблемите пред базирано на работа учене и модернизиране на системата за професионално образование и обучение.
Коментираните области за решаване бяха главно: Квалификация на учителите по нови технологии, материали и процеси; Умения, потребни на пазара на труда и тези, които се формират в училище; Наредбата за качеството на ПОО, Актуализация на Списъка на професиите и допълване на Държавните образователни стандарти; Връщане на млади хора, завършили средно образование, но без определена квалификация, към продължаващо обучение и придобиване на професионална квалификация.
Очакваме коментари и бележки от читателите на блога http://lbd-vratsa.blogspot.bg/ и заинтересованите страни по проекта Learning by Doing. Така ще подкрепите изграждането на визия за модернизиране на системата за ПОО, за да вървим към успешна професионална реализация и устойчива икономика в страната.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНАРНО ОБУЧЕНИЕ В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТЪРГОВИЯ И РЕСТОРАНТЬОРСТВО ГР.ВРАЦА

Бинарното обучение по кетъринг е иновативна практика на Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство в гр. Враца. Професионалн...