вторник, 26 февруари 2019 г.

Втора среща на заинтересованите страни за обсъждане на Стратегическия модел за модернизация на Учене чрез практика по Професионалното образование и обучение в България

Втората среща за обсъждане на Стратегическия модел за модернизация на системата за професионално образование и обучение и по-специално на Учене чрез пракатика в Професионалното образование и обучение се проведе във Враца на 19.02.2019 г. с участието на Министерството на образованието и науката, представлявана от заместник-министър Таня Михайлова, ръководител на Дирекция ПОО - г-жа Мария Тодорова, областния управител на Враца - г-жа Малина Николова, ръководители на Регионални дирекции по образование, местен бизнес, професионални училища и партньори по проекта.

Ръководителят на проекта, прартньор 7 - г-жа Галина Евденова представи на участниците заключенията от казуса и сценария за модернизация като основа на стратегическия модел за модернизиране на Учене чрез практика в ПОО. Тя подчерта, че регионалният модел на сътрудничество и сътрудничество между заинтересованите страни - пътна карта за планиране на държавното приемане, одобрен от Министерството на образованието и науката като пилотен модел за размножаване в други региони на България, са нашият принос за стратегията на регионално ниво и в същото време националната стратегия. Основните теми на дискусията бяха ранното ориентиране на превозвачите и консултантските услуги, националната програма за обучение на учителите по ПОО и наставниците за системата Учене чрез практика, качествена рамка за Учене чрез практика в ПОО.

Участниците направиха някои предложения и предложения за подобряване на стратегическия модел, като се вземат предвид специфичните регионални потребности. Предложенията и коментарите от първата и втората среща на заинтересованите страни ще бъдат представени на институциите и организациите, които ще участват в кръглата маса на високо равнище през април за политически препоръки по отношение на стратегическия модел за модернизиране на Учене чрез практика в ПОО в България.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНАРНО ОБУЧЕНИЕ В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТЪРГОВИЯ И РЕСТОРАНТЬОРСТВО ГР.ВРАЦА

Бинарното обучение по кетъринг е иновативна практика на Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство в гр. Враца. Професионалн...