сряда, 29 май 2019 г.

ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ


На 28.05.2019 г., Търговско-промишлена палата – Враца и Регионално управление на образованието, Враца организираха Заключителна пресконференция по проект „Целенасочено изграждане на капацитет за партньорство в професионалното образование и обучение в Дунавския регион за ефективно модернизиране на системите за професионално образование и обучение“ - Learning by Doing (Учене чрез практика).
Представителите на двете партньорски организации представиха резултатите от проекта и ролята на бизнеса за модернизация на базираното на работа обучение.
В рамките на събитието официално беше подписан Ангажимент за политики за модернизация на професионалното образование и обучение чрез базирано на работа учене от представителите на основните заинтересовани страни: Инж. Таня Михайлова - Заместник-министърът на образованието, г-жа Малина Николова – Областен управител Област Враца и  г-жа Илиана Филипова – Изпълнителен директор на ТПП-Враца. Всяка от страните, съгласно сферата си на дейност, компетентност и възможности на държавна и регионална власт и бизнес поеха ангажимент за реализиране на следните политики: Създаване на условия за ефективно кариерно ориентиране на учениците и младите хора; Реализиране на последователна политика за гарантиране на качество на професионалното образование и обучение и Споделяне на ангажиментите и отговорността между основните заинтересовани страни за реализиране на модерно и ефективно професионално образование и обучение, съответстващо на нуждите на бизнеса.
По време на пресконференцията г-жа Илиана Филипова награди с Грамоти фирми от областите строителство, шивашка промишленост, машиностроене, хранително-вкусова промишленост, за активно участие, подкрепа и ползотворно сътрудничество при реализиране на дейностите по проекта, а г-жа Евденова връчи Грамоти на училищата с дуална форма на обучение.
Пресконференцията завърши с представяне на специалното лого за отличаване на фирмите, участващи в дуална форма на обучение и видео-клип, представящ основните дейности и резултати по проекта.









Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНАРНО ОБУЧЕНИЕ В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТЪРГОВИЯ И РЕСТОРАНТЬОРСТВО ГР.ВРАЦА

Бинарното обучение по кетъринг е иновативна практика на Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство в гр. Враца. Професионалн...