петък, 9 март 2018 г.

"Техник на електронна техника", специалност "Промишлена електроника"

Представяме ви професията "Техник на електронна техника", специалност "Промишлена електроника". На гости сме в "РОМТЕХ-3 Ес” ООД.
Техникът на електронна техника разчита и изработва техническа документация, работи с измервателна апаратура и различни видове ръчни инструменти, извършва механичен и електрически монтаж и демонтаж на електронни изделия, познава устройството и принципа на действие на различните електронни устройства и анализира причините за отклонение на параметрите и характеристиките от каталожните данни на даденото изделие. Техникът на електронна техника открива и отстранява дефектирал електронен елемент или възел, взима решения за избор на аналози. Той умее самостоятелно да проектира технологична последователност за изработване на малки интегрални схеми, използва компютърна техника и специализирани програмни продукти, познава и използва методите за търсене на информация в справочната каталожна литература и чрез ресурсите на Интернет.
Учениците, записали тази професионална специалност получават основни знания и умения за :
- материали и градивни елементи в електрониката;
- електронни елементи - принцип на действие и приложение;
- технология на изработване на електронни устройства;
- софтуер за електронен анализ на електронни устройства;
- разпознаване и свързване на измервателна апаратура;
- приложен софтуер за създаване на чертежи, схеми, печатни платки, спецификации и електричен монтаж и демонтаж.




















Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНАРНО ОБУЧЕНИЕ В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТЪРГОВИЯ И РЕСТОРАНТЬОРСТВО ГР.ВРАЦА

Бинарното обучение по кетъринг е иновативна практика на Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство в гр. Враца. Професионалн...