Учащите в тази професионална паралелка придобиват знания за :
• Химичния състав и качествените показатели на млякото и другите суровини използвани при производството на мляко и млечни продукти;
• Съхранение и преработка на мляко;
• Спомагателните материали и готовата продукция;
• Устройство, принцип на действие и етапи на работа с машини, апарати и съоръжения при производство на мляко и млечни продукти;
• Свързване на апарати, машини и съоръжения в технологични линии при производството на мляко и млечни продукти;
• Технологиите на производство на масло, различни видове сирена и кисело-млечни продукти;
• Новите технологии за производство;
• Причините пораждащи недостатъци в млечните продукти, особеностите на опаковките и съдържанието на етикетите;
• Санитарно-хигиенни изисквания към технологичното оборудване и работните помещения;
• Правилата за използване на детергенти и дезинфектанти;
• Използване на лични предпазни средства;
и умения за:
• Контрол на качествените показатели на суровините, полуфабрикатите и спомагателните материали;
• Обслужване на машини и съоръжения за приемане , преработка и съхранение на суровини, полуфабрикати и спомагателни материали;
• Обслужване на машини и съоръжения за производство на мляко и млечни продукти;
• Монтаж и демонтаж на основните връзки на технологичната линия за приемане,преработка и съхранение на производство на мляко и млечни продукти;
Няма коментари:
Публикуване на коментар