петък, 19 април 2019 г.

Дни на професийте

„Изборът на професия е едно от най-важните решения в живота на всеки човек, защото подходящата професия е тази, която преди всичко ни кара да се чувстваме удовлетворени и значими. Тя трябва да отговаря на индивидуалните способности на учениците, но и на потребностите на пазара на труда. Целите, които си поставяме с тези дни на професиите са постигане на по-добра информираност на ученици и родители, както и пряка връзка с професионалната ви реализация. Избирайки училището, вие избирате своето бъдеще“, каза пред учениците Евденова.
От Езиковата гимназия във Враца подканиха децата да изучават наесен при тях професията „Графичен дизайн“, която по думите на директора на училището Валентина Михайлова развива творческо мислене, креативност и предлага сигурна реализация на пазара на труда.
ПГ „Димитраки Хаджитошин“ очаква ученици в направленията строителен техник, пътен строител и производство на облекло.
Ученици от ПТГ „Никола Й. Вапцаров“ впечатлиха със свои изобретения, сред които робота „Атом“, изработен и програмиран от учащите. Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство за пореден път показа колко са добри възпитаниците им в кетъринга.
Ученици от СУ „Христо Ботев“ и математическата гимназия също се включиха в дните на професиите, представяйки новите направления, които ще се изучават наесен.
Представители на местния бизнес също подредиха свои щандове, показвайки, че подкрепят училищата и са готови да посрещнат във фирмите си млади и добре подготвени кадри.
„В нашата фирма имаме стажанти от врачански училища и с радост мога да заявя, че показват много добри знания. Ние от наша страна допринасяме за практическите им умения, които трупат още преди да са завършили средното си образование. Готови сме да вземем на работа именно такива младежи, като дори ще подкрепяме финансово ако искат да учат в задочна форма и висше образование“, каза Диана Върганова от фирма Ромтех 3ЕС ООД-Враца.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНАРНО ОБУЧЕНИЕ В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТЪРГОВИЯ И РЕСТОРАНТЬОРСТВО ГР.ВРАЦА

Бинарното обучение по кетъринг е иновативна практика на Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство в гр. Враца. Професионалн...