понеделник, 11 септември 2017 г.

Обучителен семинар с представители на детските градини

Днес, 11.09.2017 г. Търговско-промишлена палата - Враца и Министерство на Образованието и Науката - Регионално Управление на Образованието проведоха обучителен семинар с представители на детските градини от Област Враца относно темата за професионално образование и обучение и дуално професионално обучение. По време на семинара бе представена същността на Дуалното професионално обучение, както и полезни практики и идеи за работа в детските градини.
Съвместно бяха обсъдени различни подходи за работа по темата с децата, така че всички заинтересовани страни да допринесат за модернизиране на системата за професионално образование и обучение в България. Основната цел на семинара бе пред участниците да бъдат представени подходящи идеи за работа с децата и респективно техните родители и близки относно отношението към труда, различните видове специализирана подготовка и взаимовръзките между тях, които  способстват за подобряване на нашето всекидневие. Бяха дискутирани теми като учене през целия живот и образователни ресурси на Lego, както и предизвикателства на пазара на труда в близкото бъдеще.

Семинарът се проведе в изпълнение на проект „Целенасочено изграждане на капацитет за партньорство в  професионалното образование и обучение в Дунавския регион за ефективно модернизиране на системите за професионално образование и обучение - Learning by Doing (Учене чрез практика). 
Презентацията от семинара ще намерите на следния линк:
https://drive.google.com/open?id=0B3eMgynJS93aZnpaMm5KM0hMcEU 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНАРНО ОБУЧЕНИЕ В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТЪРГОВИЯ И РЕСТОРАНТЬОРСТВО ГР.ВРАЦА

Бинарното обучение по кетъринг е иновативна практика на Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство в гр. Враца. Професионалн...