сряда, 10 октомври 2018 г.

Обмен на персонал

В периода 4 и 5 октомври 2018 г., в рамките на проект Learning by Doing се проведе Обмен на персонал, в град София, с  участието на представители на МОН, ТПП-Враца, НАПОО, РУО Враца, Агенция по заетостта и представители и заинтересовани страни от страна на партньорите по проекта.
Събитието се състоя в НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ, гр. София. От името на двете партньорски организации от България, Търговско-промишлена палата – Враца и Регионално управление на образованието, Враца г-жа Галина Евденова представи актуална информация относно проекта, изпълнението на дейностите, същността на дуалното обучение и предизвикателствата пред базирано на работа учене и модернизиране на системата за професионално образование и обучение. Министерство на образованието и науката, Дирекция „Професионално образование и обучение, представи презентация на тема „Предизвикателства и съответстващи политики на МОН за модернизиране на ПОО и въвеждане на дуалната система на обучение в България“. Също така по време на събитието беше представен и пилотния проект ДОМИНО. Изнесените презентации: за Участието на бизнеса в разработване на учебни планове и програми: представена от национален експерт по  дуално образование и „Обучението на възрастни в реална работна среда – предизвикателства и решения“, представена от НАПОО предизвикаха голям интерес и дискусия.
На 5 октомври участниците посетиха ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТРАНСПОРТ И ЕНЕРГЕТИКА „ХЕНРИ ФОРД“ – СОФИЯ  - най-голямото професионално училище в България и на Балканския полуостров с над 52-годишна история, с 1000 ученици в различни форми на обучение - дневна, самостоятелна и индивидуална. Участниците се запознаха с добри практики от ДУАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ по следните специалности: Топлотехника - отоплителна, климатична, вентилационна и хладилна; Топлоенергетика, Електрообзавеждане на електрически превозни средства (ЕПС) за градски транспорт, Автотранспортна техника и Автомобилна мехатроника.
За повече информация относно събитието и проекта, моля свържете се с г-жа Мая Милова, ТПП-Враца, тел.: 092/660271, e-mail: cci-vr@online.bg






Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНАРНО ОБУЧЕНИЕ В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТЪРГОВИЯ И РЕСТОРАНТЬОРСТВО ГР.ВРАЦА

Бинарното обучение по кетъринг е иновативна практика на Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство в гр. Враца. Професионалн...