четвъртък, 23 август 2018 г.

Професия машинен техник

Представяме Ви професията машинен техник. Машинният техник изпълнява дейности свързани с проектиране, конструиране, експлоатация, поддръжка и ремонт на машини, механични инсталации и съоражения. Машинният техник изработва схеми,  чертежи на детайли, сглобени единици. Поркетира и конструира детайли и възли. Използва техническа литература и съвременни софтуерни продукти за якостно пресмятане и конструиране.
Машинният техник изработва детайли на металорежещи машини с точност и качество по зададен чертеж.
Поддръжка и контролира ефективната експлоатация на машини, механични инсталации и съоражения в различни сфери на промишленото производство: химическата, хранително-вкусовата, дървообработващата, минната, текстилната, шевната и обувната промишелност, в металургията, в хидро- и пневмотехниката.
Машинният техник организира и изпълнява своевременен ремонт на видовете обурудване, инсталации, комуникации, установки, машини и приспособления.
Организира периодични прегледи, разкрива и анализира причините за преждеременно износване на отделните детайли и възли.
В своята работа машинният техник използва справочна техническа литература и техническа документация, софтуерни продукти. Изпълнението на голяма част от дейностите се свежда до използване на различни видове металорежещи и измервателни инструменти, както и приспособления за установяване.
Работи с различни видове машини, системи за управление, механични инсталации и съоражения съобразно вида на промишленото производство.
Машинният техник отговаря за работата на други работници.
Условията за работа при изпълнение на някои от дейностите на машинния техник са свързване с повишено ниво на шума, замърсеност на въздуха, работа на открито, ниски температури и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

БИНАРНО ОБУЧЕНИЕ В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ТЪРГОВИЯ И РЕСТОРАНТЬОРСТВО ГР.ВРАЦА

Бинарното обучение по кетъринг е иновативна практика на Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство в гр. Враца. Професионалн...